Çikolata Nasıl Saklanmalı?

çikolata, çikolata nasıl saklanır?

 

ÇİKOLATA NASIL SAKLANMALI?

İnsanoğluyla beraber tarihte yolculuk yapan çikolata vazgeçilmez besinlerden biri haline gelmiştir. Lezzeti, mutluluk vermesi, stresi azaltması, insan vücudunda enerji sağlaması gibi birçok sebepten her zaman tercih edilen ürünler arasında yer almıştır. Birçok özelliğiyle vazgeçilmez haline dönüşen çikolatanın vazgeçilmemesinin esas sebebi lezzetidir. Peki bu lezzet nasıl muhafaza edilmeli..?

Çikolatanın Taze Kalmasını Sağlamak

Taze bir çikolata lezzetinin bayatlamaması için çikolatanın ana maddesi olan kakaoyu yakından tanımak oldukça önemli. Kakao ve kakao yağının özelliğinden dolayı öncelikle çikolatanın saklandığı ortamın sıcaklığına dikkat edilmesi gerekiyor. Kakao ve kakao yağı, ani sıcaklık değişimlerinden etkilenmekte ve bozulmaktadır. Bu yüzden çikolatayı ne buzdolabında ne de çok sıcak bir ortamda saklamamalıyız. Çikolata için önemli olan bir diğer husus ise kokuyu kendi bünyesine hapsetmesidir. Kötü kokuları ya da herhangi bir kokunun çikolatanın içine hapsolmaması için çikolatanın kokusuz ortamlarda saklanması gerekir. Bu şartlara uygun ortam sağladığınız zaman çikolatanızı son kullanma tarihine kadar rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Çikolatanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Eğer çikolatanızın bozulup bozulmadığını anlamakta güçlük çekiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar da çikolatanın saklandığı ortamlara bakmaktan geçiyor. Sıcak ve nemli ortamlarda çikolata kendisini kolaylıkla salmakta ve çikolatada erimiş yağ görüntüsü oluşmaktadır. Aynı zamanda çikolatanın üst kısmında renk değişimleri, şekerleşmiş bir görüntü ve farklı bir koku alabilirsiniz. Bunlar, çikolatanızın bozulduğuna dair en önemli bulgulardır. Eğer çikolatanız son kullanma tarihinden önce hem şekil olarak bahsettiğimiz deformelere hem de koku değişimleri / kaybına sahipse, çikolatayı yememenizi tavsiye ediyoruz.

Özellikle bozulmuş, bayat çikolata tüketimleri gıda zehirlenmelerine yol açmaktadır. Özellikle çocukların tüketeceği çikolatalarda çocuklara verilmeden önce büyükler tarafından kontrol edilmesi, gıda zehirlenmelerinin önüne geçebilmesi için oldukça önemlidir.

Katkı maddesi artan çikolataların bozulma oranı doğal çikolatalara göre daha çabuk gerçekleşmekte ve daha büyük tehlikelere yol açmaktadır. Gerçek bir çikolata yemeniz için alacağınız çikolataların marka güvenine dikkat etmenizde fayda var…

Etiketler: çikolata, çikolata nasıl saklanmalı?
Eylül 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Çerezler Hakkında Bilgi

Ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz siteyi kullanımınızı analiz etmek, reklamları kişiselleştirmek ve sosyal medya özellikleri sağlamak amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni okuyabilirsiniz.